május 26, 2015

Összefoglaló a Könyvhét programjairól



Annyi kiadó, annyi esemény, és még több premier, hogy tudhatja így az ember pontosan, hogy melyik az a nap, amikor tényleg muszáj kilátogatni? 
A helyes válasz természetesen az, hogy lehetőleg minden napon érdemes kinézni valami miatt, de amennyiben ez nem megoldható, biztosan szelektálásra és tervezésre van szükségetek, csak úgy, mint nekem is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtök nektek minden információt a könyvhéttel kapcsolatban, amit csak tudni érdemes.

Legfontosabb linkek:
További linkek:
Természetesen, ahogy jelennek még meg esetleg új cikkek, vagy információk, frissíteni fogom velük ezt a cikket.

Frissítve: 2015.05.31. 

Új linkek:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én igazán nagyon kíváncsi vagyok néhány megjelenés miatt, és nagyon örülök, hogy akad köztük magyar szerző is. 

A leginkább Pék Zoltán Feljövök érted a város alól c. Budapesten játszódó disztópikus regénye piszkálja a fantáziámat, amit mindenképpen be kell szereznem, és lehetőség szerint természetesen dedikáltatni is szeretném a szerzővel. Erre mondjuk az alkalom adott, remélem összejön! (szombat, 16:00, Vörösmarty tér)

Aztán, ha már úgy is Pék Zoltánról van szó, érdemes megemlíteni, hogy én őt elsősorban fordítóként Neil Gaiman "magyar hangjaként" ismerem, hiszen ő fordította egyik kedvenc íróm nem egy kötetét. Szintén az Agave hozza el a Könyvhétre Gaiman új novelláskötetét, a Trigger Warningot, amely magyar keresztségben a Felkavaró tartalom címet kapta, és hadd mondjam el, egy egészen gyönyörű borítóval is elő tudott állni a kiadó, ami kenterbe veri az eredeti kiadást, egyszerűen fantasztikus és mindenképpen kell!

Aztán nagyon fáj a fogam a WOW kiadó kiadásában megjelenő Fekete doboz c. könyvre is, melyet Cassia Leo írt, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet a fülszöveg, úgyhogy lehetőség szerint mindenképpen ráteszem a kis kezeimet. 

Végezetül pedig, bár nem könyvhetes megjelenés, de remélem végre begyűjthetem Claire Kendalltól a Mindent rólad c. thrillert amelyet az Európa Kiadó adott ki, mert azzal már egy jó ideje szemezgetek, és hát mikor máskor, mint most, nem igaz?

A jelen állás szerint szombaton leszek ott, de hát még bármi változhat. Ennek ellenére jó lenne veletek találkozni, ha esetleg ti is akkor látogattok ki. Jöttök ti is? Nektek mik azok a könyvek, amikre le szeretnétek csapni így az Ünnepi Könyvhét alkalmából?




3 megjegyzés:

  1. Eredetileg úgy volt, hogy egyáltalán nem tudok elmenni az Ünnepi Könyvhét programjaira, azóta azonban szerencsére sikerült megoldanom a dolgot. Nem tudom még, hogy melyik nap megyek be, össze kell még szednem magam, és összeírnom, hogy a rendezvény melyik szakaszai érdekelnek. Könyv ügyileg engem is megfogott Pék Zoltán regényének fülszövege, ezen kívül pedig Moskát Anita Horgonyhely című kötete is érdekel. Nagyon várom már a Könyvhetet, molyon sokan mondták nekem, hogy érdemes lesz elmenni rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem most úgy néz ki, hogy szombaton jutok ki, bár itt sem biztos még semmi. De hátha egy nap megyünk és összefutunk! :)

      Törlés

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com