március 15, 2016

Gyerekjátékok - Johanna Basford: Kincses óceán



Felnőtté válni szívás. Nem csak azért, mert dolgoznunk kell, mert adó, meg papírok, meg engedélyek meg igazolványok. Nem csak azért, mert hirtelen minden komoly és sötét lesz. Sok olyan dolgot is elvesznek tőlünk, amit nem kellene, olyan dolgokat, amelyeket gyerekként szerettünk, és igazából felnőttként sem lenne szükségszerű, hogy lemondjunk róluk.





Fülszöveg:
Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett.
Hatására számos országban több millióan felfedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT és a BŰVÖS ERDŐ után új színezője is megérkezett hozzánk.
A KINCSES ÓCEÁN a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit.

Kalandozásaid során megismerheted a tengerek és óceánok különleges állatait, növényeit és lényeit. A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

Kiadó: Manó könyvek
Oldalszám: 96 oldal
ISBN: 9789634031505
Rendelési link: http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/ismeretterjeszto/kincses-ocean

Ezt a képet a párom színezte, egymás
mellett feküdtünk, és színeztünk.
Igen, ezzel elment egy délelőtt. Imádtuk!

Biztos mindenkinek megvan a maga toplistája, ami hiányzik a gyerekkorából, és nekem három ilyen dolog van, amit felnőttként is lehetne, mégsem szoktunk: Ilyen a homokvárépítés, a hintázás és a színezés.

Homokvárat építhetnénk, de panelben nem lehet. Pedig régen a kertes házunkban volt nagy homokozó, és ha ott épp nem, hát igazából bárhol elkezdhettünk bármit formázni a földből. Meg mintha már az értelme sem lenne meg, a képzeletünk már egyre kevesebbszer kell használnunk, nincsenek királyok és királynők az ágyunk alatt, és a plüsseink sem beszélnek. Kiknek építsünk hát várat?

Hintáznék is, de egy nagyon praktikus ok miatt nem fogok: Nem bírnak el a gyerekhinták, felnőtteknek meg nem húznak fel ilyesmit. Pedig egészen biztos vagyok benne, nem csak nekem lenne igényem rá, hogy repülhessek egy kicsit. Eskü, munka után leszabadulnék a parkba, felülnék a hintára, és egy fél óra-órát simán ellennék ott. De hogy nézne az ki, nem? 

Marad hát a színező, ami hatalmas örömömre most már felnőttek számára is készül. Ne tudjátok meg, amint megérkezett a postával, munka után, hiába túlóráztam is aznap, az első utam a papír-íróba vezetett, hogy színes ceruzákat vegyek. Aztán meg tollakat és filceket is.

Az idejét sem tudom, mikor merültem el utoljára ennyire valamiben. Csodálatos érzés, és tényleg, azt kell hogy mondjam, terápiás hatású. Az ember agya teljesen kikapcsol, és közben kreatív is lehet, amire nagy szükség van, ha az ember munkája és mindennapjai nem igazán követelik meg a kreativitást. 

Elképesztő számomra, hogy kézzel lettek ezek megrajzolva, és csodálatosnak gondolom az egész ötletet is. De ami a legjobb, ami miatt nekem ez a kötet, jobban tetszik, mint például előde, a Titkos kert, az az, hogy itt nem kell nekem rajzolnom dolgokat. Nem tudok rajzolni. Színezni viszont imádok. És ezután már csak a Bűvös erdőt szeretném. De előbb még elleszek ezzel egy darabig. Közel sincs kész még minden képem!


Bevezető:
A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Johanna Basford legújabb színezője, a Kincses óceán. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere ismét ceruzát, tollat, ecsetet ragad, hogy alámerüljön a kéklő vízben, együtt úszkáljon annak lakóival, s felfedezze a kincsekkel teli feneket, vagy hogy kalózkendőt kötve meglovagolja a hullámokat.

2016. március 12-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a színezőről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Játék:
Ezúttal  tengeri és óceáni tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint két válaszlehetőséget, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, melyik állítás az igaz, és azt beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. ha ezt minden állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott Kincses óceán színező egy példányát.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



Az angol tengerészek mire használták a Jolly Roger kifejezést?
G) a kalózhajók halálfejes zászlójára     
vagy     
H) Hook kapitány hajóját nevezték így a tengerészek



03/12 Függővég
03/13 Always Love a Wild Book
03/14 Dreamworld
03/15 Letehetetlen
03/16 Kristina blogja
03/17 CBooks
03/18 Szembetűnő



a Rafflecopter giveaway

1 megjegyzés:

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com