június 06, 2016

Esküszöm, nem vagyok őrült | Calia Read: Elborulva

Ez a könyv szerelem volt első olvasásra. Vagyis, a prológus után egyből. Tényleg. Nem ér ennyire gyönyörűen kezdeni egy könyvet sem!




Calia Readről nehéz negatív kritikát találni, és nekem sem sikerült még ilyenbe belebotlanom. Az írónő stílusa kifinomult, de mégsem túl költői, olvasmányos, és gyakran hátborzongató történetei pedig méltán híressé tették a new adult olvasók körében. Csavaros észjárásával eddig mindig rászedett, a Szétcsúszvánál, és most új regényével, az Elborulvával is. Az egy rejtélyre építkező regényeknek megvan az az átka, hogy ha az ember menet közben kitalálja, mi is a megoldás, akkor bizony sokkal kevésbé élvezetes már a könyv. Na most ha valaki ennek a könyvnek a végkifejletét kitalálja menet közben, annak én fizetek egy sört, nagyon szívesen, nekem ugyanis nem sikerült. Egy dolgot kitaláltam… a három csavarból.

Fülszöveg:
Azt mondják, Victoriának hívnak.
Azt mondják, huszonhét éves vagyok.
Azt mondják, hat hónapja vagyok a Fairfaxben.
Azt mondják, a férjem meghalt, és nincs gyerekem.
De hát Wes szinte minden éjjel meglátogat,
és Evelynt egész nap a karomban tartom.
Azt mondják… azt mondják… azt mondják…
Én meg azt mondom, itt az ideje, hogy kibogozzam a múltamat
és kiderítsem az igazságot.
A nagy sikert aratott Szétcsúszva című regény szerzője, Calia Read ismét a Fairfax egyik lakójának történetét meséli el, a tőle megszokott, rejtélyekkel és feszültséggel teli módon. És a végén itt sem marad el a hihetetlen, mindenre magyarázatot adó fordulat.


Önálló regényként is olvasható.



Kiadó: Wow Kiadó
ISBN: 9786158027069
Oldalszám: 360  oldal
Fordító: Dudás Éva

Kezdjük is mindjárt a legelején. Adott nekünk Victoria, aki olyan kicsit, mint egy tanmese. A lány, aki ideje korán elkötelezte magát, egy férfi mellett, akit nem ismert ki teljesen. Wes karaktere karizmatikus, céltudatos, tipikus alfahím, és még hihetőnek is találtam, hogy ennyire gyorsan magába bolondította a főhősnőnket. Két síkon játszódik a történet, az egyik az elmegyógyintézetben, ahol Victoria él a kisbabájával, a másik pedig egy visszaemlékezés, hogy mi történt azelőtt, hogy ide kerültek. Persze minden okozója az a fránya kapcsolatuk Wesleyvel.

Kapunk már itt is a történet elején egy két utalást arra, hogy mi fog majd érkezni, de semmi sem készíthetett fel lelkileg arra, amivé ezeknek a házassága alakul. Esküszöm, borzongtam minden résznél, imádtam, de egyszerre utáltam is őket olvasni. Victoria fejében sokkal jobban szerettem a visszaemlékezések alatt lenni, mint a jelenben.

A jelenben az orvosa képeket mutat Victoriának, amelyből felsejlik előtte az elfeledettnek hitt múltja, és minél több részletet ismer meg, annál jobban kezd eldurvulni a történet. Egy másik oldalról azonban enyhülés érkezik, Sinclair személyében, aki kedves, illedelmes, csendes, de szintén határozott, ám teljesen odavan Victoriáért, a köztük kialakult kapcsolat pedig nagyon tetszett, bár még mindig nem annyira, mint Victoria barátsága Renée-vel.

Ahogy bontakozik ki a történet, egyre mélyebbre süllyedünk az őrületben, és egyre biztosabb voltam benne, hogy ó, én rájöttem ám itt a nagy csavarra. Csak hogy, amire én azt hittem, hogy ez itt most a nagy csavar, az igazából nem is minősült itt annak, hisz egyből tromfolta még egy, aztán még egy…

Mindenképpen ajánlom a könyvet, azoknak is, akik nem olvasták a Szétcsúszvát, hiszen csak az események helyszíne ugyanaz, a történet és a szereplők teljesen mások.
Hogy valami negatívumot is említsek, bár ez csak egy általános felvetés: biztos, hogy a férfinek minden NA regényben fel kell kiáltania, hogy „bassza meg”, mikor elélvez? Annyira romantikus… ja nem. :) 

Bevezető:
A WOW Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Calia Read Unhinge - Elborulva című regénye, mely a Fairfax sorozat második kötete, de egyben önállóan is értelmezhető. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja a sötét titkokkal küzdő Victoria, fordulatokban bővelkedő, szívszorító mélységű történetét.

2016. június 1-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Játék:
Dr. Calloway különleges terápiát alkalmaz Victoria esetében. Minden alkalommal három fényképet mutat neki, egyre gyorsabb tempóban váltakoztatva, melyek mindegyike a lány egy-egy életszakaszából származik. Így mostani játékunk során arra kérünk benneteket, bújjatok Victoria bőrébe.
Minden állomáson találtok egy animációt, mely folyamatosan három képet perget. Mind a három fotó egy-egy fontos életeseményt mutat be, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik mit jelképez, majd a megoldást beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mindegyik állomáson teljesítettétek a feladatot, akkor esélyetek nyílik megnyerni a WOW Kiadó által felajánlott könyv egy példányát. (Plusz pontért pedig látogassatok el a Blogturné Klub blogjára is, ahol szintén egy animáció vár rátok.)
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



További állomások is vannak ám!

06/01 Deszy könyvajánlója
06/03 Dreamworld
06/05 Letehetetlen
06/06 MFKata gondolatai 

2 megjegyzés:

  1. Az nem Szívatás lesz, hanem Szétcsúszva, de sejtem, hogy elírás volt. :D Tök jól összeszedted a dolgokat, egy picikét mélyebben is belemehettél volna a cselekmény elemezgetésébe (persze spoiler nélkül), viszont ilyen formában is meggyőző és hiteles voltál. :) A Szétcsúszva picit lassan és nehezen ment le a torkomon annak ellenére hogy a vége nekem is egy derült égből basszamegeztnemhiszemel volt, talán itt is teszek egy próbát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen jogos, valóban elírás volt a részemről. Az az igazság, hogy nem szerettem volna sokkal többet ellőni a könyvről, mint amennyi a borítóból kiderül, de erről nehéz volt bármit is úgy írni, hogy ezeket ne érintsem. Nem szerettem volna senkinek elronatni az élményt, ha ennek van értelme :) Azt hozzátenném még, hogy nekem ennek a könyvnek a magánéleti, emberi drámája a flashbackekben sokkal jobban szíven ütött, mint a Szétcsúszvánál. Szerettem nagyon, de szrönyüködtem sokat. A másik dolog pedig, hogy egy olyan problémám volt a könyv végével, amit amiatt nem akartam megírni, mert nem csak a végét, de a közepét is ellőttem volna vele. Ha elolvastad, gyere, beszélgessünk! :)

      Törlés

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com