augusztus 17, 2016

A lány, a bunkó és a jófiú | Cassandra Clare: A herceg (Pokoli szerkezetek 2)

Van egy elvem. Egy szerelmi háromszög nem zavar addig, amíg minden szereplő benne szerethető, és nem húzok túlságosan az egyik irányba, és utálom a harmadik csücsköt. Ez most itt sikerült volna? 


Cassandra Clare-től elsőként A pokoli szerkezetek előző kötetét olvastam, és nem csalódtam benne. Nem állíthatom, hogy  kedvencet avattam, de ahhoz bőven eléggé tetszett, hogy tovább akarjam olvasni, és ennek nagyon örültem. Nem akartam csalódni ebben a sorozatban, és bejött! Eddig legalábbis mindenképpen.

Oldalszám: 496
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Clockwork Prince
Fordító: Kamper Gergely

Fülszöveg: A Viktória-korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.




Bevezető: Az Árnyvadászok anyja, Cassandra Clare nem csak a jelenben, hanem a múltban is megmutatta, miként éltek az Árnyvadászok, A végzet ereklyéiben megismert főszereplők ősei.

A történet ezúttal Viktória királynő uralkodásának az idejébe kalauzol minket, a hősnőnk pedig Tessa, a különös képességekkel bíró lány, akit két jóképű árnyvadász, Will és Jem is védelmez.

A Blogturné Klub három bloggere a teljes trilógiát bemutatja, ti pedig mindhárom kötetből nyerhettek 1–1–1 példányt! Tartsatok velünk!


Mint arról már korábban is írtam, a világ nagyon bejön, és a szereplők többségét is sikerült megkedvelnem, néhányukat jobban, másokat kevésbé. A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, nincs túl nagy időbeni ugrás, bár kicsit döcögve derül ki, mi is lesz itt a nagy átívelő szál. Miután az első rész sok kérdése megválaszolatlanul maradt előttem, nagy kedvvel kezdtem neki a második résznek, annak ellenére, hogy igyekeztem tudatosítani magamban, hogy a második könyveknél szoktak nálam elvérezni a trilógiák. a legtöbb szerzőnél ugyanis időhúzásnak tűnik a középső kötet, és ezt már túl sokszor tapasztaltam ahhoz, hogy vakon megbízzak. Nem tévedtem sajnos.

Csaknem jó száz-százötven oldal után indul be igazán, de akkor viszont nagyon szórakoztató! Míg az első kötet bevezetése eseménydús és sokféle ötletet rejt, ráadásul egy új világot kínál tálcán, addig itt már az újdonság varázsa nélkül elég gyengén muzsikál a történet első harmada. Annál is inkább, mert egyre jobban előtérbe kerül a szerelmi háromszög, és hiába kedvelem mindkét fiút, mégsem tetszik. MIÉRT? Mert a főszereplőnőnk... ő... hát nos azért.  

Figyeljetek, vannak nem idegesítő, sőt, egészen szerethető háromszögek is. Szerintem nem reálisak, mert nem sűrűn fordul elő a világon, hogy két srác epekedik egy csajért, de irodalomban oké, talán, esetleg. Viszont akkor legyen az a lány olyan, amilyenre tényleg felfigyel két olyan srác, hogy hűha. Mert egyikőjük sem túl átlagos, teljesen eltérő személyiségűek, és valamiért mindketten ezt a sablonos, sőt, egyenesen unalmas lányt akarják. Még az sincs kiemelve, hogy különösen szép lenne, vagy vicces, vagy jófej, semmi. Semmi értelme számomra. 

Egyéni cél elérve, végre Willt is sikerült megszeretnem (az első könyvben kicsit egysíkúnak éreztem az emózását), de az igazi kedvencem továbbra is Charlotte, Henry és Jem. Az ő háttértörténetükről olvasnék még sokat, és a szemszögeikből is szívesebben megnéznék több jelenetet. 

Sajnos Tessa nekem eddig nagyjából Bella Swannal egyenértékű, mind személyiségileg, mind érdekességi faktort tekintve. Talán a műveltségével, és az érzéseivel többet nyújt nála Tessa, de sokkal több pozitívumot nem találok benne. A történet annyira jól el tud ragadni viszont még mindig, hogy néha megfeledkezek ezekről a badarságokról, vagy arról, hogy itt minden szereplő fejből idézi az épp oda nem vágó szépirodalmat, Shakespeare-t és társait, mert miért ne? Ezek olyan dolgok, amik miatt nekem ez egy egyszer olvasós széria lesz jelen állapota szerint. Még az utolsóban lehet, valami nagyon meglepő dolog fog történni, például Tessának kiderülhet, hogy van személyisége, úgyhogy hajrá, legyenek meglepetések! Várom őket!

Játék:
Cassandra Clare igazi birodalmat épített ki az Árnyvadász-kötetekkel, 
amikből itthon is rengeteg megjelent már.
A mostani játék során 1-1 idézetet találtok az Árnyvadász-kötetekből, nektek 
pedig a Rafflecopter doboz megfelelő kell beírni az adott könyv címét, amiben 
megtalálható az idézet.
A Pokoli szerkezetek trilógia mindhárom részéből 1 könyvet sorsolunk, a 
kiadó sajnos csak belföldre postáz. A győzteseket e-mailen értesítjük 
majd, és ha 72 órán belül nem reagál, új győztest kell sorsolnunk. 
Sok szerencsét a játékhoz!

– Ó, ha nem lennék zöld, most elsárgulnék az irigységtől 
– jegyezte meg ironikusan Ragnor.


A turné további állomásai:
Az angyal:

1.) Sorok között
2.) CB Olvas
3.) Letehetetlen

A herceg:
1.) Sorok között
2.) CB Olvas
3.) Letehetetlen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Goodreads

A blog mögött



Rea, 24 (Székesfehérvár)
Írom amit érzek, néha próbálkozok irodalmian fogalmazni, de néha becsúszik azért az a nyamvadt szleng. Sok anglicizmus, sok geekes vonás, sok utalás, sok érzelem, sok elragadtatás és még több vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem tetszik vélemény. De amúgy minden oké!

Copyright © Letehetetlen Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com